Little Bib 29…literatuur en poezie moeten even de muziek vervangen in Living 29

De bekendste muziekliving van Vlaanderen staat allicht in Molenstede. Maar net zoals de grote muziektempels al meer dan een jaar leeg blijven, dateert het laatste optreden in Living 29 al van januari 2020.

Het moet afkicken zijn voor een sociaal dier als Roel Celis. Een vol jaar lang niks ondernemen en geen volk over de vloer krijgen is enigszins ziekmakend voor deze minzame mens. Het verwondert dan ook niet dat hij uitpakt met iets nieuws. Little Bib 29. Als we geen muziek mogen maken gaan we ons maar verdiepen in lectuur en poëzie moet de Roel gedacht hebben. Hij zette een bank aan zijn voorgevel met een stukje poëzie erop. Iedere maand komt er een nieuw gedicht op de planken. Naast de bank staat een kast met boeken en wat snuisterijen. Je kan ter plaatse een stukje lezen maar net zo goed neem je er een boekje uit of je brengt een of meerdere exemplaren mee die je in de kast achterlaat.

Om het allemaal coronaproof te houden staat er ook een flesje ontsmettingsgel. Alles verloopt in alle veiligheid buiten en de mensen hebben ondertussen zelf voldoende verantwoordelijkheidsbesef om voldoende afstand te bewaren. Corona heeft veel miserie veroorzaakt maar er vinden ook schone en warme initiatieven plaats.

Geef een reactie