Wim’s Club breidt uit in station Zichem en in Jeffrey’s Molenstede

De digitalisering trekt het nut van een aantal instituten in twijfel die decennialang als onwrikbaar werden beschouwd. Treinstations bijvoorbeeld. Kaartjes kopen is niet echt meer handig want dat doe je in-app en informatie over de trein die je moet nemen vind je met een klik op je smartphone. Veel meer kan je in zo’n station niet doen en dus staan de kleinere exemplaren al jarenlang leeg.

In zo’n station passeert natuurlijk nog altijd wel een pak volk en dat is synoniem met commerciële mogelijkheden. Wim Maes heeft dat al langer goed begrepen. Hij bouwde in het vroegere buffet van het station in Diest een strakdraaiende zaak voor belegde broodjes en alle bijhorigheden uit. Je kan bij Wim’s Club ook terecht voor het meer professionele werk. Bedrijven uit de buurt laten ‘s middags graag een bestelling aanrukken maar ook voor feestjes en events, als het allemaal weer mag uiteraard, heeft Wim de nodige knowhow en bestaffing.

Dat zaakvoerder Wim Maes iets met stations heeft bleek einde 2019. De NMBS verkocht het stationsgebouw van Zichem en Wim liet zich dat kluifje niet uit de bak halen. Het bleef erg lang stil rond de plannen die hij met dat gebouw heeft maar vorige week hing er een officiële melding aan de vensters die verraden wat die plannen zijn. De bestemming is dubbel. Er komen twee handelszaken en er wordt ook een woonunit ingericht. Wim Maes staat niet meteen bekend als iemand die veel prijs geeft over zijn strategie. “Het is verhuurd”, zegt hij daar kort over. Het is niet meteen duidelijk of hij het dan heeft over de woonunit of over de handelszaken. Alleszins zoekt hij bijkomend personeel voor het moment dat de horeca weer open gaat. In principe zal dat deels gebeuren op 8 mei.

De expansieplannen van Wim Maes zijn daarmee echter nog niet helemaal afgerond. Vorige week werd duidelijk dat hij ook de vroegere Jeffrey’s in Molenstede heeft overgenomen. Die zaak was erg populair maar de vorige uitbaters werden gefnuikt door de werken aan de Turnhoutsebaan. Twee jaar sluiten zagen zij niet echt zitten. Wim Maes haakt nu handig in op de afronding van de werf. Wat hij er exact gaat doen blijft ook nu weer verborgen achter een wat raadselachtig antwoord. “We moeten nog even kijken naar de verplichtingen vanuit Brussel in het kader van covid en hoe dat onze rendabiliteit beïnvloedt”, legt Wim uit. Dat hij al een strak plan in het hoofd heeft voor de vroeger erg succesvolle zaak staat echter vast. Ook voor deze zaak werft hij overigens personeel aan.

Geef een reactie