58 mensen krijgen te lage dosis van Pfizervaccin in vaccinatiecentrum Den Amer

In het vaccinatiecentrum Den Amer in Diest is op zaterdag 10 april een incident geweest met het vaccin van Pfizer. 58 personen hebben een inenting gekregen met een te lage dosis. Dat betekent dat er twijfels zijn over hun bescherming tegen het virus.

De situatie werd besproken met verantwoordelijken van het Agentschap Zorg en Gezondheid en met de vaccinatie-experten. De 58 betrokkenen zullen nu een derde dosis van het vaccin krijgen, Dat zal vijf weken na de tweede inenting gebeuren. Iedereen is ondertussen verwittigd en geïnformeerd over de situatie. Wie op 10 april een vaccinatie heeft gekregen en niet werd gecontacteerd, kreeg de juiste dosering van het vaccin. 

De verantwoordelijken van de eerstelijnszone Demerland bevestigen dat de betrokken geen enkel gezondheidsrisico lopen. Na de derde vaccinatie zijn ze ook even goed beschermd als alle andere mensen die gevaccineerd werden. De procedures werden ondertussen bijgesteld zodat de situatie zich geen tweede keer kan herhalen.

Geef een reactie