Bij Pastoar Munte verkast naar Markt en wordt trendy place-to-be met 120 bieren op de kaart

De maandenlange sluiting van de horeca heeft de creativiteit van een aantal ondernemers zeker niet aangetast. Hans Verhaegen van Café Bij Pastoar Munte in Zichem gebruikt de lange pauze zelfs als een opportuniteit. De populaire Zichemse ondernemer nam een paar maanden geleden Café Oep De Met over op de Markt in Zichem. De zaakvoerster van dat café, Francine Grandjean, ging met pensioen en die opportuniteit greep Hans met beide handen.

Café Oep De Met ligt centraal op het marktplein. Dat werd recent heraangelegd en het is het startpunt van de erg mooie erfgoedwandeling die de Vlaamse Land Maatschappij momenteel uitbouwt in het dorp van de Witte. Het café is ook veel groter dan het pand waar Bij Pastoar Munte eerder gehuisvest was en die ruimte gebruikt de nieuwe zaakvoerder volop om zijn ambitieuze plannen waar te maken.

Momenteel is de inrichting van het café nog volop in opbouw maar van het vroegere oubolige interieur is niks meer over. Hans Verhaegen heeft de zaak helemaal opengetrokken wat heel wat opportuniteiten biedt om er een trendy keet van te maken. De aankleding gebeurt met smaakvol gekozen natuurlijke materialen. Hans knoopt ook aan met de geschiedenis van Zichem. Er komen tekeningen met figuren en uitspraken uit het werk van Nest Claes op de muren. De toiletdeuren maken duidelijk dat het sanitair niet bestemd is voor dames en heren van Zichem maar voor mennekes en maskes uit de ganse regio.

Bij Pastoar Munte wordt een kroeg waar de bierliefhebber zijn smakenpallet breed kan uittesten. De kaart zal 120 soorten bieren oplijsten. Er komen zeven tapkranen en ook buiten op het terras komt een aparte tapinstallatie. Een bierkroeg met standing heeft zijn eigen huisbier. Bij Hans Verhaegen kan je een Munte bestellen, een passe-partout pils van 6,5° dat je alleen in dit café en enkel op vat kan drinken.

Wie een hongertje heeft kan een pasta bestellen in het café maar de zaakvoerder heeft tijdens de pandemie ervaren dat er een markt is voor kwalitatieve take-away. Ook na covid-19 wil Hans Verhaegen zijn pasta’s in een afhaalsysteem blijven aanbieden.

Sportliefhebbers hoeven voortaan geen beeldje meer te missen. In het café komen verschillende TV-schermen waar alle populaire sporten op getoond worden. Het dartsbord is ondertussen in ere hersteld en na de heropening kunnen de liefhebbers van de glimmende biljartbal en de gekrijte pommerans zelf aan de slag op een pool- en een toppenbiljart.

Cafébaas Hans Verhaegen wil zowel vooraan als achteraan de terrassen vernieuwen. Achteraan komen ook twee petanquebanen. Goed nieuws dus voor de vele petanqueclubs die in Zichem zelfs een eigen competitie organiseren.

Wat er dan zoal met het vroegere café Bij Pastoar Munte moet gebeuren, vroegen wij ons af. “Dat houden we in portefeuille”, bevestigt Hans Verhaegen ons. De ondernemer gaat er volk inzetten, zoals dat in schoon Zichems heet.

De horecabaas hoopt dat de volledige heropening van de cafés sneller kan gebeuren dan wat het overlegcomité deze week heeft beslist. Enkel de terrassen openen op 8 mei en de volledige heropening verschuiven naar juni is volgens hem geen oplossing. “Ik ben niet eens zeker dat de klanten door het café naar het terras achteraan mogen gaan”, zegt hij. “Enkel een paar tafeltjes aan de voorkant van de zaak is absoluut niet rendabel.” Of Hans Verhaegen zijn nagelnieuw concept op 8 mei effectief opent is dan ook nog niet zeker. Hij overweegt om eerst alles piekfijn af te werken en de zaak te openen als het ook binnen kan.

One comment

Geef een reactie