Rioleringswerken in Schaluinevest starten volgende maandag

Op maandag 12 april starten rioolbeheerder Riopact en de stad Aarschot met de heraanleg van de Schaluinevest. Er komt een gescheiden riolering en de rijweg wordt vernieuwd. Ook het kruispunt met het Schaluin wordt aangepakt.

Schepen van Openbare Werken Gerry Vranken legt uit dat de riolering in de Schaluinevest over de volledige lengte wordt aangepakt, vanaf de Elisabethlaan tot aan het doodlopende gedeelte. Ook het kruispunt met het Schaluin gaat op de schop: daar komen twee nieuwe inspectieputten. Het doodlopend stuk van de Schaluinevest krijgt opnieuw kasseien zoals vandaag. De rijweg tussen de Elisabethlaan en het Schaluin wordt aangelegd in betonstraatsteen, vergelijkbaar met de Rumoldus Wetzstraat.”

Volgens burgemeester Gwendolyn Rutten verminderen de werken ook de kans op wateroverlast en verbeteren ze de
werking van de zuiveringsinstallaties.

De doorgang in het Schaluin zal tijdelijk volledig onderbroken zijn. Er komt een omleiding via de Ring. De werkzaamheden zouden tegen het bouwverlof in de zomer klaar moeten zijn. Gezien de aanwezigheid van heel wat handelaars in het Schaluin dicht bij de werfzone, zal de aannemer in verschillende fases werken. Op die manier blijft doorgaand verkeer in het Schaluin mogelijk en blijven de handelaars bereikbaar. De Schaluinevest zelf wordt wel
afgesloten voor het verkeer. Ook het kruispunt met het Schaluin zal op een bepaald moment even volledig worden afgesloten. Het verkeer volgt dan een korte omleiding via de Ring.

Alle bewoners in de ruime omgeving krijgen een brief met meer informatie over de werken en ieders bereikbaarheid. Er is ook rechtstreeks contact geweest met de handelaars en de directies van de verschillende scholen in de
omgeving, waaronder het Sint-Jozefscollege.

Geef een reactie