Grote trek opnieuw afgelast maar organisatoren kondigen corona-editie aan

De Grote Trek gaat ook dit jaar niet door. De bekendste bedevaart naar Scherpenheuvel stond op 2 mei in de kalender en dat zou dus een topweekend opgeleverd hebben in de basiliekstad. Op zaterdag 1 mei wordt in principe het bedevaartseizoen geopend en op zondag 2 mei moest dan de 90ste editie van de Grote Trek plaats vinden. Die jubileumeditie zal dus allicht voor volgend jaar zijn.

De organisatoren pakken wel uit met corona-editie. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk kilometers te verzamelen in de maand mei maar hoe dat concept er precies uitziet hebben ze nog niet bekend gemaakt.

Op de website van de basiliek staan overigens wel een paar andere bedevaarmissen aangeduid. Op zaterdag 1 mei komen er vier bedevaarten en op zaterdag 8 en zondag 9 mei is er telkens één bedevaart. Ook op alle andere belangrijke bedevaartdagen verderop in het seizoen is de kalender voorlopig leeg.