Truckchauffeur bekommert zich op drukke baan over uitgebroken Mechelse herder

Voor wie mocht twijfelen, er gebeuren nog zeer schone dingen in deze door een virus geparalyseerde wereld. Vrijdag postte een bezorgde dame een bericht in de facebookgroep “Ge ze van Tielt (Tielt-winge) as ge weet”. Ze had heel vroeg in de ochtend een man met een hond in zijn armen gezien die op de Diestsesteenweg in Lubbeek langs de rijbaan zat. Omdat er nog een tweede persoon bij stond, was de dame niet gestopt maar ze vroeg zich wel af of alles ok was met de hond. Die steenweg kan erg druk zijn en het is dus zeker geen habitat voor loslopende honden. De man in kwestie was allicht een truckchauffeur want hij had zijn voertuig op de middenberm geparkeerd om zich over de hond te ontfermen.

Het Hageland is al vroeg uit de veren op een doordeweekse vrijdagmorgen want nog andere mensen hadden de hond gezien. Een paar passanten hadden het dier zelfs herkend als de hond van AVEVE in Lubbeek.

Een paar reacties later bevestigde truckchauffeur Manolito Coenen het verhaal. Hij had de hond rond 6 uur ‘s ochtends op de Diestsesteenweg zien rond dwalen. Manolito kende het dier. Het bleek inderdaad over de Mechelse herder van AVEVE te gaan. De hond was zeer angstig maar de truckchauffeur slaagde er wel in om hem te lokken en hem kalm te houden. De man heeft ervaring met honden omdat hij zelf ook een Mechelse herder heeft, zoals uit de kopafbeelding blijkt. Zijn collega belde de politie en die kwamen ter plaatse om de chip van de Mechelaar uit te lezen. Ondertussen had Manolito ook zijn baas verwittigd over het oponthoud. Na ongeveer 40 minutes was ook de eigenaar van de hond ter plaatse om het dier op te halen.

Manolito Coenen heeft duidelijk de regio gecharmeerd met zijn hulpvaardigheid. Meer dan 300 mensen reageerden ondertussen op het bericht om de man te bedanken en te feliciteren.

Geef een reactie