Roots in het Park kan begin zijn van zomer vol animatie in Aarschot

Organisator Kurt De Bont van Rootstown is een gelukkig man. Kurt is de organisator van Roots in het Park in Aarschot. Dat fijne festival kon vorig jaar niet doorgaan op de initieel geplande datum van 21 juli maar een paar weken later, op vrijdag 28 augustus 2020, kon een beperkte editie van het festival toch plaats vinden. Ook dit jaar lijkt er een reële kans te bestaan dat Roots in het Park zal doorgaan.
In 2020 mocht de Amerikaans-Belgische Americana band Old Salt twee sets spelen voor telkens honderd aanwezigen. Er werden strenge hygiëneregels gehanteerd en tijdens de optredens moest het publiek blijven zitten. Aarschot en organisator De Bont bewezen toen dat je wel degelijk op een veilige manier een evenement kan in mekaar knutselen als je het professioneel aanpakt en als de goodwill bij alle partijen aanwezig is.

Ook dit jaar is er hoop voor organisator Kurt de Bont. Het stadsbestuur van Aarschot geeft groen licht om een normale editie van het stadsfestival op 21 juli voor te bereiden. Dat zou betekenen dat er vijf bands op de affiche komen. Er zouden ook een paar eet- en een drankenstanden mogelijk zijn. Roots in het Park is een organisatie waar gezinnen met kinderen welkom zijn. Daarom wordt er een aparte kinderzone ingericht.

De organisator houdt uiteraard een paar slagen om de arm. Als de normale editie zou kunnen doorgaan wil de organisator enkel Europese bands uit landen waar de situatie grotendeels onder controle is op het podium. Ook de UK staat hoog op het lijstje. Kurt De Bont heeft in eerste instantie contact opgenomen met de bands die vorig jaar in principe zouden gespeeld hebben. Zij krijgen de eerste kans om toe te zeggen.

Organisator Kurt De Bont heeft uiteraard een plan B en een plan C klaar. In die alternatieve scenario’s worden de veiligheidsmaatregelen opgevoerd en het aantal optredens beperkt. Bezoekers zullen dan in bubbels worden opgedeeld en ze moeten rekening houden met een tijdsslot.

Het stadsbestuur van Aarschot heeft niet alleen plannen om Roots in het Park te organiseren. In principe maken ze midden juni de definitieve line-up van dat familiefestival bekend, uiteraard altijd onder voorbehoud. Op dat moment en als de situatie het toelaat, willen ze in Aarschot ook de rest van de zomeranimatie bekend maken. We zijn dan tien weken verder en de kennis over wat al dan niet mogelijk is zal veel duidelijker zijn. Aan het einde van de vaccinatiestraat komt de zon weer op. En zon betekent leven.

Je kan hier een paar sfeerbeelden bekijken van de afgeslankte editie van Roots in het Park in augustus 2020. De Amerikaans-Belgische Americana band Old Salt speelde toen twee sessies.

Old Salt combineren folk uit New Orleans, Appalachian en Europa tot een eigen Bluegrass geluid. De groep speelde eerder al op Dranouter Festival en op de Gentse Feesten, in Zweden op Urkult Festival en in de VS in het Guthrie Center in Great Barrington MA.

In 2017 kreeg Old Salt de “European World of Bluegrass” -prijs. In 2018 speelden ze concerten in het VK, Ierland, Oostenrijk en Duitsland.

Het eerste album van Old Salt, “Upriver Overseas”, werd in 2016 in Zweden opgenomen. In juni 2019 bracht de band hun tweede album, Commons, uit, waar ze nauw samenwerkten met producer en geluidstechnicus Leander Meuris (Young Partners in Art) in GAM Studio (Belgische Ardennen).

Bezetting:

  • Dan Wall (USA): Lead Vocals – Banjo – Violin – Blues Harp
  • Lotte Remmen (Belgium): Violin – Vocals
  • Lara Rosseel (Belgium): Double Bass – Vocals
  • Johannes Wannyn (Belgium): Guitar – Vocals

Geef een reactie