Kruispunt Citadellaan-Fort Leopoldlaan weer open, Turnhoutsebaan bijna afgewerkt

De werken voor de herinrichting van de Turnhoutsebaan in Diest zijn in de laatste fase. Op vrijdag 2 april gaat het kruispunt van de Fort Leopoldlaan, de Citadellaan en de Turnhoutsebaan weer open. De verharding werd tot op de onderfundering opgebroken en volledig opnieuw opgebouwd. Aan de inrichting van het kruispunt werd niks gewijzigd. De rij- en afslagstroken, verkeerseilanden en verkeerslichten werden behouden zoals ze tevoren ook waren ingericht. 

Ondertussen werden op het kruispunt van de Citadellaan met de Steineweg twee fietsoversteekplaatsen aangelegd.

Maar ook voor de vernieuwing van de Turnhoutsebaan is het einde van de werken in zicht. Als het weer geen spelbreker is, rondt AWV de werf einde april af. De nieuwe infrastructuur kan dan weer helemaal open voor het verkeer. Daarbij komt meteen een einde aan de omleidingsroutes tussen Diest en Geel.

AWV startte in september 2019 met de herinrichting van deze gewestweg. Zowel de boven- als onderbouw van de Turnhoutsebaan werd volledig vernieuwd. De scherpe bochten kregen een nieuwe curve zodat ze minder gevaarlijk werden. Er zijn veilige, vrijliggende fietspaden langs beide kanten van de weg en nieuwe bushaltes aan het kruispunt met de Citadellaan en aan de splitsing met de Turnhoutsebaan. De nutsleidingen en riolering werden volledig vernieuwd.

Geef een reactie