Technofestival Garnizoen start pas door in 2022

Garnizoen, het toptechnofeestje dat in 2018 en 2019 werd georganiseerd op de site van de citadel in Diest maar daarna verkaste naar be-MINE in Beringen, zal pas in 2022 opnieuw doorstarten. De eerste editie die (hopelijk) effectief plaats vindt in Beringen staat sedert vandaag geagendeerd op Hemelvaartdag 26 mei 2022.

De verhuis van Diest naar Beringen werd overigens vooral geïnspireerd door de capaciteitsbeperking van de citadel. In 2019 kwamen 4000 bezoekers naar het festival in Diest maar de organisatie wil naar een minimum van 5000. Dat is in de huidige omstandigheden niet mogelijk op de site van de citadel.

Garnizoen is een spin-off van Pukkelpop en wordt dus ook georganiseerd door het team van Chokri Mahassine. Streekgenoot Eppo Janssen is programmator voor de beide festivals.

Eppo Janssen behoudt in 2022 grotendeels de affiche die hij ook al voor 2020 geboekt had. Headliners zijn onze eigen dj-diva Charlotte De Witte en het Detroitse hiphopfenomeen DJ Assault, Craig De Sean Adams voor de vrienden.

Je kan verder lezen na het Souncloud fragment

Op het derde podium staat een boeiende combinatie als headliner geprogrammeerd. StuBru resident-DJ Black Mamba en producer Le Motel maken daar het schone weer. De Brusselse muziekscene krijgt momenteel internationaal veel aandacht omdat er bijzonder boeiende dingen gebeuren. Le Motel heeft daar een belangrijk aandeel in. Hij werkte onder meer met Zwangere Guy maar ook het multiculturele Belgisch-Congolese muziekfenomeen Témé Tan, alias voor Tanguy Haesevoets, werd door Le Motel in een creatieve richting gegidst.

De organisatie meldt verder dat alle tickets die aangekocht zijn voor de afgelaste editie 2020 geldig blijven voor 2022.

Geef een reactie