Bestuurders onder invloed van alcohol veroorzaken ongevallen in Diest

Zowel op zondag 28 maart als op maandag 29 maart moest de politie van zone Demerdal tussenkomen bij een ongeval waarbij de bestuurder onder invloed van alcohol bleek te zijn.

Vorige zondag rond 03.00 ‘s nachts gebeurde er een verkeersongeval in de Overstraat in Diest. De patrouille die ter plaatse kwam stelde vast dat een vrouw van 43 jaar uit Diest vier 4 geparkeerde voertuigen had aangereden. De dame rook nogal fel naar alcohol. Ze werd meegenomen om een ademtest af te leggen maar dat lukte niet. Daarom werd er een bloedstaal afgenomen. Op basis van de resultaten daarvan besliste het parket om het rijbewijs van de vrouw onmiddellijk in te trekken. Ze kreeg eveneens een covid-pv voor het negeren van de avondklok.

Op maandag 29 maart rond 18.00 uur reed een personenwagen een fietser aan op het kruispunt van de Fabiolalaan met de Krokusstraat in Diest. De bestuurder van 59 jaar uit Diest was stevig onder invloed van alcohol. Ook zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. De fietser van 19 jaar werd licht gekwetst overgebracht naar het ziekenhuis.

Geef een reactie