Politie Aarschot gaat wielertoeristen strenger controleren

De stralende zon was een uitnodiging voor veel wielertoeristen om een tandje bij te steken. Dat niet iedereen het altijd even nauw neemt met de verkeerswetgeving is bekend. In Aarschot doe je dat voortaan best wel. Een team van de lokale politiezone controleerde vorige zondag 305 wielertoeristen. Het was een preventieve actie om mensen ervan bewust te maken dat inbreuken tegen de verkeerswetgeving en de wegcode voortaan aangepakt worden.

Van die 305 fietsers kregen er 64 een opmerking. De belangrijkste inbreuken waren het negeren van het verkeersbord D7 (verplicht rijden op het fietspad), het negeren van een stopstreep aan een kruispunt en tegen de richting in rijden.

Overtreders riskeren in de toekomst een boete van minstens 58 euro. De bedoeling van de actie was om iedereen te verwittigen maar één fietser wilde niet plooien. Hij bleef ondanks de waarschuwingen op de rijbaan rijdenDe man werd werd geverbaliseerd en zal een boete in de bus krijgen. De overige fietsers waren begripvol en beloofden zich te houden aan de verkeerswetgeving. De komende weken zal de politie van Aarschot overgaan tot repressief optreden. De agenten zullen verbaliseren bij het niet naleven van de wegcode.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.