Geen bijkomende besmettingen in ‘t Steltje in Testelt

In basisschool ’t Steltje in Scherpenheuvel-Zichem zijn er tot nu toe geen bijkomende besmettingen vastgesteld bij de kinderen en de juf van het derde leerjaar. De ganse klas van het derde leerjaar werd vorige week dinsdag 23 maart voor 10 dagen in quarantaine geplaatst nadat één van de leerlingen positief testte op covid-19. Op de zevende dag na de vaststelling van de besmetting worden ze opnieuw getest. De resultaten van de leerlingen en hun juf zijn negatief. Dit betekent dat zij uit quarantaine mogen. Zij moeten wel extra waakzaam zijn tot en met 2 april.

Volgens burgemeester Manu Claes betekent dit toch dat de maatregelen die momenteel worden toegepast in de scholen hun effect niet missen. Tijdens de paaspauze blijven alle scholen in Scherpenheuvel-Zichem gesloten om de verdere verspreiding van het coronavirus te stoppen.

Geef een reactie