Maria Van Aerschot (92) kan eindelijk haar dubbel viergeslacht vieren

Corona heeft stevig ingehakt op de oudere generatie maar er gebeuren ook bijzonder warme dingen. Maria Van Aerschot is 92 jaar en ze verblijft in het woonzorgcentrum Sint Lambertusburen in Zelem. Bijna vier jaar geleden werd haar kleindochter, Sara Beutels, mama van een dochtertje Jade Duquet. De geboorte van Jade zorgde meteen voor een viergeslacht. Mama Sara Beutels, grootmoeder Greet Verpoorten en overgroetmoeder Maria Van Aerschot maken het rijtje compleet.

Op 4 juni 2020 kreeg Jade er een zusje bij. Jude Duquet zorgde opnieuw voor een viergeslacht binnen dezelfde afstammingslijn. De maatregelen om de verspreiding van covid-19 tegen te gaan beperkten de bezoekmogelijkheden in de woonzorgcentra zeer strikt. Overgrootmoeder Maria kon daardoor haar twee achterkleinkinderen niet zien. De versoepelingen die nu mogelijk zijn, onder meer ook door de vaccinaties van de oudere bevolking, zorgden voor een heel intens moment. De zusjes Jude en Jade mochten samen met de mama en de grootmoeder op bezoek. “Mijn moeder is 92 en ze moest twee strenge lockdowns verwerken zonder dat ze haar achterkleinkinderen kon zien”, zei Greet Verpoorten. “Dat het nu wel kan zorgde dan ook voor een stevig kippenvelmoment.

Geef een reactie