Ook in 2021 geen truckshow in Bekkevoort

Er komt ook in 2021 geen truckshow in Bekkevoort. Het bestuur van vzw Truckers for Life Bekkevoort gaat niet verder met de voorbereidingen voor het evenement waar de vorige jaren makkelijk meer dan 6000 bezoekers op af kwamen en zo’n 800 vrachtwagens de wei op reden.

De organisatoren hebben nog te veel onzekerheid over het feit of evenementen van die omvang in augustus al zullen mogelijk zijn. De voorbereiding van de truckshow zou nu al volop bezig moeten zijn. Onder meer de contacten met de sponsors van het evenement vragen veel tijd. Dat is ook een opdracht die persoonlijk contact nodig heeft en precies dat is momenteel sterk beperkt. Maar ook bestuursvergaderingen en meetings met ordediensten, verenigingen en vrijwilligers zijn niet mogelijk.

De bestuursleden hebben ook een aantal ethische vragen bij de organisatie in deze verwarrende tijden. Veel ondernemers hebben het moeilijk en het past niet om nu ondersteuning voor een evenement te gaan bepleiten. Anderzijds hebben veel mensen momenteel wel andere dingen aan het hoofd. Mentaal begint de crisis zwaar te wegen en dat is niet de juiste mindset om aan een complex evenement te knutselen.

De truckshow stond dit jaar in de agenda op zaterdag 14 en zondag 15 augustus. Een topweekend dus want er valt een feestdag in. Volgend jaar wordt dat zaterdag 13 en zondag 14 augustus. Ook dat is een mooie timing omdat bezoekers en veel truckers op maandag allicht niet moeten werken.

Geef een reactie