Na Aarschot en Diest legt ook Scherpenheuvel-Zichem een regenboogzebrapad aan

Na Diest en Aarschot gaat ook het gemeentebestuur van Scherpenheuvel-Zichem een regenboogzebrapad aanleggen. Dat maakte burgemeester Manu Claes donderdagavond bekend als antwoord op een mondelinge vraag van oppositieraadslid Allessia Claes. De exacte locatie ervan is nog niet bepaald maar er zijn wel een paar opties.

In Aarschot werd het bontgekleurd zebrapad aangelegd in de Theo De Beckerstraat aan de Hoogbrug (op de omslagfoto met burgemeester Gwendolyn Rutten en Vlaams minister van Verkeer Lydia Peeters). In Diest wordt het regenboogzebrapad aangelegd aan beide zijden van de voetgangersbrug over de Demer aan het station. De inhuldiging is gepland op 30 april.

Zowel in Aarschot als in Diest koos het bestuur voor een zeer druk bewandelde site. Scherpenheuvel-Zichem kan dus niet achterblijven. Momenteel zijn er drie suggesties voor de aanleg van het regenboogzebrapad: aan de rotonde voor de basiliek, voor de ingang van het stadhuis of bij de inrit van de parking van Den Egger.

De aanleg van regenboogzebrapaden in Vlaanderen kwam in een stroomversnelling na de brutale moord van enkele weken geleden op een jongeman in Beveren. Met de aanleg van zo’n pad willen de steden en gemeenten aangeven dat iedereen, ongeacht zijn of haar geaardheid of geslacht, welkom is in de lokale gemeenschap.

One comment

  • Ghislain Briers

    Zal er dan ook een plakkaat bijhangen , waarin duidelijk aangegeven word dat het een uit de hand gelopen beroving ging , die door het poco circus weer misbruikt word om “ homohaat “ aan te klagen en ondertussen culturen waarin homohaat zeer prominent aanwezig is massaal te importeren ?
    En gaat manu dit uit eigen zak betalen , of is hem weer om gratis reclame voor zijn persoon op kosten van de gemeente te doen ?

    Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

Geef een reactie