Herstelling gaslek in Tielt-Winge sleept urenlang aan

Kopafbeeelding: gemeente Tielt-Winge

In de Blerestraat in Tielt-Winge is al de ganse dag een gespecialiseerde ploeg van Fluvius bezig om een gaslek te repareren. Zaterdagochtend omstreeks 9 uur raakte een aannemer een gasleiding bij het uitvoeren van sonderingswerken. Politie en brandweer werden opgeroepen en een ploeg van Fluvius kwam ter plaatse om het lek te repareren. Dat lukte echter niet. Er werd een gespecialiseerd team opgeroepen maar ook die konden het probleem niet meteen oplossen. Om 19 uur vanavond was de herstelling nog steeds bezig en al die tijd moesten de hulpdiensten ter plaatse standby blijven. Fluvius verwacht dat de herstelling niet voor 21 uur zal voltooid zijn. Het kruispunt van de Blerebergstraat met Optielt en Oudepastoriestraat blijft al die tijd volledig afgesloten.

Er werden ook zeven huizen geëvacueerd. Zes gezinnen vonden onderdak bij familie. De zevende, een alleenstaande dame, werd aanvankelijk opgevangen in de dagopvang van de gemeente maar kon later ook bij kennissen terecht.

De bewoners van de Oudepastoriestraat die beschikken over een gasaansluiting worden gevraagd om bereikbaar en in de buurt te zijn rond 21 uur. De brandweer zal iedere aansluiting controleren en moet daarvoor toegang tot de woning krijgen.

In de omgeving van het incident is hinder omdat het elektriciteitsnet uit voorzorg werd afgekoppeld. Zodra dat veilig kan gebeuren wordt de elektriciteit opnieuw aangeschakeld.

Geef een reactie