Vrachtwagens +3,5 ton mogen centrum van Aarschot niet meer binnen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) startte vorige maandag met een volgende fase in de vernieuwing van de Ter Heidelaan (R25) in Aarschot. Twee maanden lang moet het verkeer richting Geel en Heist-op-den-Berg een omleiding volgen via de snelweg E314. Je kan ons artikel over die werken hier lezen. Om sluip- en vrachtverkeer door het centrum van Aarschot te vermijden, neemt het stadsbestuur extra maatregelen. Op verschillende invalswegen naar het centrum geldt een tonnagebeperking.

Doorgaand verkeer maximaal omgeleid via E314

Volgens burgemeester Gwendolyn Rutten is de verkeersdrukte sinds maandag 22 maart sterk toegenomen. Het stadsbestuur van Aarschot neemt bijkomende maatregelen om de omleiding langs de E314 in stand te houden en ervoor te zorgen dat doorgaand verkeer zich geen weg zoekt door het stadscentrum. De belangrijkste ingreep is het afbakenen van een zone rondom het stadscentrum met verboden toegang voor vrachtverkeer boven 3,5 ton in beladen toestand. Het verbod geldt niet voor laden en lossen.

De borden staan op verschillende invalswegen naar het centrum: op bijvoorbeeld de Oostelijke Ring (R25), de Leuvensesteenweg en de Herseltsesteenweg (N10).

Industriezone blijft bereikbaar voor plaatselijke bediening en leveringen

Ook de Nieuwlandlaan/Nijverheidslaan is verboden voor doorgaand verkeer komende van Betekom of de snelweg. Zo vermijdt men dat verkeer zich via de Betekomsesteenweg een weg baant door het centrum. De Nieuwlandlaan/Nijverheidslaan blijft wel toegankelijk, komende van de Liersesteenweg. De industriezone blijft bereikbaar voor plaatselijke bediening en leveringen.

Geef een reactie