Rijst of confetti gooien mag niet bij huwelijk in park Cerckel en eten overigens ook niet

De gemeenteraad van Diest heeft het plan om een huwelijk te kunnen sluiten aan de vijverbrug in park Cerckel, goedgekeurd. Die beslissing was eerder ook al genomen en bekend gemaakt door het schepencollege. Er zijn nu ook wat meer details bekend waar koppels rekening moeten mee houden.

Raadslid Lydia Mertens maakte zich bijvoorbeeld bezorgd over het feit dat het plots kan beginnen regenen. Schepen Pascale Vanaudenhove stelde het raadslid echter snel gerust. Zij heeft volop vertrouwen in de moderne technologie. Weerapps zijn volgens de schepen voldoende accuraat om zulke situaties te kunnen vermijden. En mocht het alsnog onvoorspeld beginnen te plensen, dan kan het gezelschap op een drafje naar het stadhuis. Dat is vlakbij.

Lydia Mertens was overigens ook bekommerd over de huwelijksfoto’s die zo’n plechtigheid in het park gaan opleveren. Ze raadt aan om zeker geen foto’s te maken in de buurt van de beschermde infirmerie. Dat gebouw staat al decennialang weg te kwijnen. Het stadsbestuur wil op zoek gaan naar een privépartner om de restauratie van dat monument te kunnen versnellen.

Raadslid Murat Celik wilde dan weer weten of er confetti of rijst mag gegooid worden. Dat blijkt niet te mogen. De plaatsing van tafels en stoelen wordt nog overwogen maar eten mag al zeker niet. Dat zou frappante situaties kunnen opleveren. In post-coronatijden zou picknicken in park Cerckel wel eens erg populair kunnen worden. Het kan dus zijn dat je als feestend huwelijksgezelschap aan een lege dis moet aanschuiven terwijl rondom je vrolijk stevig eet- en drankenmandjes worden opengemaakt. De administratie werkt ondertussen nog aan een reglement voor de zelfverklaarde idyllische trouwplaats. Misschien kan daar toch nog enige frivoliteit in verwerkt worden.

Het enthousiasme over de nieuwe buitenlocatie  voor trouwers deed overigens nog een tweede nieuwe huwelijksoptie in de schaduw verdwijnen. Trouwen kan in Diest voortaan ook op de pui van het stadhuis. Dat is minder groen maar je moet ook minder ver spurten als het regent. Rijst en confetti zijn daar tot nader order wel toegelaten.

De goede kant voor foto’s.

De slechte kant voor foto’s

Geef een reactie