Vanaf 65 jaar kan je je op de reservelijst voor vaccinatie laten zetten in Diest en in Aarschot

Het laatste overlegcomité bracht wat hoop op de afbouw van een aantal maatregelen tegen de verspreiding van covid-19 maar de snel stijgende besmettingscijfers zetten momenteel alles opnieuw op scherp. Het is ondertussen duidelijk dat vooral vaccinatie de samenleving kan helpen ontsluiten. De cijfers over de woonzorgcentra tonen dat duidelijk aan. Het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens is daar spectaculair gedaald.

In de vaccinatiecentra van Diest en Aarschot worden ondertussen nog steeds een aantal zorgprofessionals gevaccineerd. Daar zijn ondertussen ook de 85-plussers bijgekomen. Om alle beschikbare vaccins maximaal te kunnen gebruiken is die lijst aangevuld met vrijwilligers uit de groep van 65-plussers. Zij kunnen zich kandidaat stellen om opgebeld te worden. Uiteraard is er geen zekerheid dat je ook effectief gebeld wordt. Dat gebeurt enkel als er no-shows zijn in de oudere groep die momenteel aan de beurt is. Je moet wel binnen enkele uren naar het vaccinatiecentrum kunnen komen.

Intensivist in het UZ Leuven Geert Meyfroidt bevestigt vandaag aan de nieuwskanalen van VRT dat vooral de groep 65-plussers en bij uitbreiding ook de groep 50-plussers momenteel op intensive care terecht komt. Het is dus geen overbodige luxe om die groep prioritair te vaccineren.

Ben je tussen 65 en 85 jaar oud of word je dit jaar 65 en wil je je aanmelden voor de reservelijst in Aarschot, vul dan je gegevens in via deze link: https://www.aarschot.be/eloket/formulier/72/coronavaccinatie-reservelijst-65-plussers

Ben je tussen 65 en 85 jaar oud of word je dit jaar 65 en wil je je aanmelden voor de reservelijst in Diest, vul dan je gegevens in via deze link: https://www.diest.be/reservelijst-vaccin-65-plussers

Geef een reactie