Campagne “kakje, zakje, bakje” moet hondenbaasjes in Aarschot overtuigen om drollen op te ruimen

Veel hondenbaasjes ruimen de hondenpoep van hun huisdieren niet op. Stoepen, parken en groene zones worden soms massaal gebruikt als hondentoilet. Zo wordt het voor vele inwoners onaangenaam om te wandelen.
Het stadsbestuur wil dat nu een halt toeroepen. Ze pakken uit met een ludieke campagne en er komen ook extra controles.

Schepen van Leefmilieu Isabelle Dehond – what’s in a name – gaat ervan uit dat veel van de inwoners willen bijdragen om de stad proper te houden. Het bestuur krijgt hierover ook regelmatig meldingen van inwoners die het beu zijn.

Kakje, zakje, bakje

En dus komt er een ludieke campagne waarin het stadsbestuur de hondenbaasjes oproept om de drollen van hun dier op te ruimen zoals het hoort. Dat wordt ondersteund door affiches die verduidelijken dat het maar een kleine moeite is om het kakje in een zakje te stoppen en vervolgens in een bakje te deponeren. Recent plaatsten ze in Aarschot op strategische locaties enkele hondenpoeppalen waarin je zakjes met hondenpoep kan deponeren.
Naast deze sensibiliseringscampagne zal de stad verder inzetten op controles en vervuilers beboeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.