Zeldzame vogels gestolen bij meester-salsadanser Carl Rivera

Carl Cortebeeck is in onze regio beter bekend als Carl Rivera. De man is al decennialang het boegbeeld van alles wat te maken heeft met salsa, merengue en swing in Vlaanderen.

Wat veel mensen niet weten is dat Carl ook een overtuigde natuurliefhebber is. Hij woont op een bijzonder mooie locatie in het groene Bekkevoort. Carl heeft daar zijn eigen moes- en fruittuin. Hij pioniert ook met allerlei eigen fruitbereidingen en hij kweekt vogels.

Die vogels zitten in een monumentaal soort serre en Carl slaagde er daar in om best wel wat zeldzame kruisingen te kweken. De man heeft na al die jaren een emotionele band opgebouwd met zijn beestjes maar die kreeg zondagnacht een stevige knauw. Dieven forceerden de deur van zijn voliére en ze knipten een groot gat in de afsluiting.

Volgens Carl zijn er zestien vogels verdwenen en daar zijn een aantal zeldzame exemplaren bij. Onder meer een kruising tussen een putter en een grote goudvink is bij de gestolen diertjes. De politie van zone Hageland kwam ter plaatse en onderzoekt de zaak. Carl heeft een eigen stamboeknummer als vogelkweker en alle vogels zijn correct geringd. Ze dragen het nummer NA 296

Natuurmens Carl Cortebeeck is vooral emotioneel geraakt door de diefstal van zijn diertjes. “De financiële waarde verdwijnt in het niets als je het emotionele bekijkt”, zegt hij. “Elke dag is dat een stukje routine, vers water geven en vers eten. In de zomer dagelijks kruiden gaan zoeken zodat de vogels in topvorm zijn en klaar voor de kweek. Het gaf me rust en ook een band met de natuur als ik buiten aan het werk was en hun zang hoorde.”

Geef een reactie