Diest wil vanaf mei grotere terrassen toelaten maar dat zal geen evidentie worden

Het stadsbestuur van Diest overweegt om ook deze zomer grotere terrassen toe te laten. Als de horeca inderdaad op 1 mei opnieuw open mag zou het zelfs al vanaf die datum kunnen. De verwachting is dat die heropening gepaard gaat met een aantal regeltjes. Voldoende afstand tussen de tafels bijvoorbeeld. Zonder uitbreiding wordt dat voor sommige zaken een stevige opgave!

Die grotere terrassen zullen echter geen eenvoudige oefening worden. Alleszins moet het stadscentrum bereikbaar blijven maar er zijn nog een paar andere struikelstenen. De wekelijkse markt bijvoorbeeld. Die werd in 2020 een tijdje verplaatst naar de Kluisbergstraat. Dat had vooral te maken met de maatregelen om covid-19 tegen te gaan. Op dit moment staat de markt weer in het centrum maar als er grotere terrassen worden opgebouwd vraagt dat ongetwijfeld heel wat pas- en meetwerk op woensdagochtend. Opnieuw verkassen naar Kluisberg is geen optie omdat het vaccinatiecentrum volop draait op dat moment.

Ook de kermis is zo’n uitdaging. Die werd vorig jaar georganiseerd op de terreinen van GC Den Egger en Karteria. Om dezelfde reden als de wekelijkse markt kan ook de kermis daar niet meer terecht. Schepen van Lokale Economie Maurits Vande Reyde speelde vorig jaar nog met het idee om de kermis in een gewijzigd concept te laten plaats vinden op de terreinen van de citadel. De reguliere kermisattracties zouden daar staan maar er zouden ook activiteiten vanuit het stadsbestuur en vanuit de lokale ondernemers plaats vinden. Dat concept werd vorig jaar al even uitgetest op de Kaai. Wij zagen schepen Vande Reyde toen enthousiast rond huppelen met een groepje dansende kinderen. (coverfoto)

In HLN kondigt schepen Vande Reyde aan dat er momenteel een bevraging loopt. Als de resultaten daarvan bekend zijn, wordt een definitief voorstel voorgelegd aan de gemeenteraad. Op Twitter lijkt de beslissing daarover echter al genomen.

Geef een reactie