Alweer een gans weekend met bestuurders onder invloed van drugs

Vorige vrijdag merkt een politiepatrouille dat een bestuurder op de Leuvensesteenweg een GSM gebruikt terwijl hij rijdt. De 26-jarige man uit Diest blijkt na controle ook onder invloed van drugs te rijden. Hij mocht meteen zijn rijbewijs inleveren.

Een dag later, op zaterdag 6 maart 2021 organiseerde de lokale politie Demerdal-DSZ opnieuw een uitgebreide verkeersactie. Die startte om 16.00 uur en ze duurde tot 24.00 uur. Er waren 10 politiemensen bij betrokken.

Bij een eerste controle op Schoonaerde in Schaffen bleken 3 bestuurders onder invloed van drugs te rijden. Een 25-jarige man uit Diest trachtte daarbij nog vlug van plaats te wisselen met zijn vrouw. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.
Bij een tweede controle op de Mannenberg in Scherpenheuvel-Zichem trachtte een voertuig terug te keren. Er zat een 35-jarige Pakistaan in de wagen die geseind stond wegens illegaal verblijf. Hij werd administratief aangehouden en moest later het grondgebied verlaten .
Bij een derde halte aan de Leuvensesteenweg in Diest bleek een 28-jarige Pool onder invloed van drugs. Ook hij mocht zijn rijbewijs inleveren. Er werden nog diverse andere verkeersinbreuken geverbaliseerd .

Zondag 7 maart 2021 rond 23.30 uur werd een 33-jarige vrouw uit Hasselt gecontroleerd op de Herseltsebaan in Scherpenheuvel-Zichem. Ook zij reed onder invloed van drugs en ze had ook een kleine hoeveelheid verdovende middelen op zak. Haar rijbewijs bleek vervallen zodat het parket besliste om haar wagen te laten afslepen.

One comment

  • Ghislain Briers

    “ en moest later het grondgebied verlaten “ : kreeg een papiertje waarop stond dat hij het grongebied moest verlaten , waarschijnlijk zijn elfenderstigste , en kuiste er zijn reet mee af .

    Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

Geef een reactie