Druggebruik bij Bromfietsers

Op woensdag 3 februari controleerde de politie Demerdal-DSZ rond 14.00 uur een bromfietser op het industrieterrein in Webbekom . De 36-jarige man uit Diest testte positief op het gebruik van drugs . Hij kreeg een rijverbod van 12 uur en mocht zijn bromfiets ook nog naar huis duwen.

Rond 16.45 uur wou de politie een andere bromfiets controleren in Dorp in Testelt. De 24-jarige bestuurder uit Aarschot negeerde dit echter en reed verder. De man wilde zijn motorcross-skills uitproberen toen hij plots een weide indraaide om zo te kunnen ontsnappen. Dat viel echter lelijk tegen. Door de hevige regenval lag de grond er zeer zompig bij. Na een tiental meter moest hij zijn poging staken omdat zijn voertuig bleef vast steken in de modder. De man bleek onder invloed van drugs. Ook hij kreeg een rijverbod. Of hij zijn bromfiets uiteindelijk uit de modder heeft kunnen los wrikken is verder niet bekend.

Geef een reactie