Tuningparty en verjaardagsfeestje leidden vorig weekend naar 40 covid-pv’s

Vorige zaterdag organiseerde de politie van zone Demerdal DSZ een aantal verkeerscontroleacties. Of tenminste, dat wilden ze doen. De tweede actie die gepland was moest worden afgeblazen.

Het team van 12 agenten werd immers opgevorderd voor een oproep die in tijden van covid-19 wat vreemd in de oren klinkt. Op de parking van een warenhuis waren namelijk een twintigtal getunede voertuigen samen gekomen. Dat zijn vaak pareltjes maar in dit geval waren ze niet helemaal in orde. De politie stelde vijf pv’s op voor inbreuken op de keuring van de voertuigen. Vijftien mensen kregen een pv voor de overtreding van het samenscholingsverbod. In een wagen werden nog vier extra jongeren gevonden. Ook zij mogen een covidboete verwachten.

Terwijl de vaststellingen gebeurden kreeg de reguliere patrouilleploeg nog een oproep voor een samenscholing. In Diest was een verjaardagsfeestje aan de gang. Er waren acht deelnemers en ook die mogen in de geldbuidel tasten voor overtreding van de covidwetgeving.

In totaal werden vorig weekend 40 covid-pv’s opgesteld.

Geef een reactie