Politiezone Demerdal beleeft relatief rustige nieuwjaarsnacht en dankt de inwoners daarvoor

De politiezone Demerdal DSZ komt met een opmerkelijke boodschap. Het korps wenst zijn dank uit te drukken aan alle inwoners van Diest en Scherpenheuvel-Zichem. Die hebben zich volgens de politiezone in het algemeen belang van de volksgezondheid goed gehouden aan de voorziene maatregelen.

Uit het activiteitenverslag van oudejaarsnacht blijkt inderdaad dat het relatief kalm bleef in het werkingsgebied van zone Demerdal. Er werden nochtans extra ploegen ingezet door de korpsleiding.

Voor middernacht kwamen er enkele meldingen binnen van feestjes waar teveel personen zouden aanwezig zijn. Bij controle op deze locaties bleek iedereen zich echter aan de regels te houden.

Omstreeks middernacht werd op enkele plaatsen in Scherpenheuvel-Zichem en in Diest vuurwerk afgestoken. De overtreders konden niet worden geïdentificeerd.

In de loop van de nacht werden vijf processen-verbaal opgesteld voor het niet naleven van de avondklok, vier op het grondgebied van Diest en één in Scherpenheuvel-Zichem.

Omstreeks 02.30 uur kwam er een melding binnen van een feestje in Scherpenheuvel-Zichem, Steenweg Diest. Er werden vier minderjarige meisjes en één 19-jarige man in de woning aangetroffen. Eén van de minderjarigen was de organisator van het feestje. Haar ouders waren niet aanwezig in de woning. Een andere 19-jarige man trachtte zich te verstoppen in de tuin, maar werd opgemerkt door de patrouille. De ouders van alle minderjarigen werden telefonisch in kennis gesteld van de feiten. Tegen de vier minderjarigen werd er een proces-verbaal opgesteld. De twee meerderjarigen kregen een geldboete opgelegd. Tegen één van de meerderjarigen werd nog een proces-verbaal opgesteld wegens bedreiging van een inspecteur van politie.

Omstreeks 03.00 uur werd op de Grote Markt in Diest een bestuurder van een personenwagen aan de kant gezet. De 29-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

Geef een reactie