124 bestuurders testen negatief voor alcohol, 7 testen positief voor druggebruik

Op nieuwjaarsdag organiseerde de lokale politie Demerdal-DSZ een extra verkeerscontrole in het kader van de BOB-campagne. Er werden 124 bestuurders gecontroleerd maar alle ademtesten waren negatief. Dat is uiteraard bijzonder goed nieuws maar het is ook opmerkelijk. Allicht spelen de maatregelen in het kader van covid-19 mee. De horeca is gesloten en de beperking van de grootte van de sociale bubbeltjes is niet meteen een invitatie om thuis de fles open te trekken.
Vorige week werd bekend dat druggebruik in het verkeer een snel groeiend probleem wordt. Dat bleek ook tijdens deze controleactie. Zeven bestuurders legden een positieve drugstest af moesten hun rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. Dat was een probleem voor een 27-jarige man uit Antwerpen. Hij bleek namelijk helemaal geen rijbewijs te kunnen voorleggen. Zijn wagen werd afgesleept. 

De zeven bestuurders die betrapt werden op rijden onder invloed van drugs mogen zich later voor de politierechter komen verantwoorden .

Geef een reactie