Tripel Brunet gelagerd in eikenhouten vaten wordt eindejaarstopper bij Buvens

Kwaliteit loont altijd. Dat bewijst vader en ondernemer Willy Buvens al meer dan zestig jaar. Willy Buvens gaf dat principe ook door aan zijn kinderen Brigitte en Franky. Zij hebben vandaag samen met schoonzoon Danny Wendrickx, de operationele leiding van Buvens Wild & Gevogelte in handen.

Franky startte een paar jaar geleden ook met een eigen brouwerij voor artisanale bieren. Vandaag kent iedereen in de regio de unieke smaak van de drie tripelbieren Rost, Blondin en Brunet. Die kregen ondertussen ook internationaal erkenning. Ze wonnen alle drie prestigieuze onderscheidingen op de World Beer Awards in Londen.

Zelfs INBEV, de grootste bierbrouwer van de wereld zag dat Franky Buvens het goed deed. Ze stuurden een Braziliaanse filmcrew naar Webbekom om samen met hem een promofilm te draaien over de unieke kwaliteiten van de Belgische biercultuur. Met die film willen ze Belgisch bier promoten in Brazilië, het thuisland van topman Carlos Brito.

En toen kwam covid-19 en ging de horeca op slot. Geen reden voor Franky Buvens om te gaan achterover leunen tot de storm voorbij is. Franky startte de webshop www. brouwerijbuvens.be en organiseerde een take-away. Dat wordt allicht ook na covid-19 een blijver. Hij ging ook op zoek naar innovatie maar die lag voor de hand. Vorig jaar investeerde brouwer Franky in een reeks gebruikte houten wkisky vaten van Bowmore Distillery op het schitterende Schotse eiland Islay.

Die vaten hebben nog de verfijnde smaak in zich van deze hooggewaardeerde single malt. Franky liet gedurende een paar maanden tripel Brunet in de vaten lageren en die mix geeft een exclusief smakend bier dat slechts in zeer beperkte mate verkrijgbaar is. De houtsmaak van de eiken vaten geeft het bier extra cachet.

Franky bottelt de exclusiviteit in flessen van 33cl en 75cl. Door de bizarre omstandigheden in de maatschappij en omdat de horeca op slot blijft, is bier momenteel een zeer populair eindejaarscadeau. Franky Buvens speelt in op die trend. Je kan de op eikenhout gerijpte tripel Brunet ook in geschenkdozen verkrijgen.

Een pakket met drie flessen Brunet Bowmore van 75cl kost 24 euro
Een pakket met twee flesssen Brunet Bowmore van 75cl en een glas van brouwerij Buvens kost 19 euro.

Bestellen kan met een mail naar franky@buvens.be. Je kan de geschenkdozen ook kopen in de winkels van de groep in Assent of Wezemaal.

Je vindt meer info via http://www.buvens-assent.be en http://www.kippenwinkeltje.be

De voorraad is beperkt. Wil je geen risico nemen? Reserveer dan hieronder je geschenkdoos via email aan franky@buvens.be

Geef een reactie