Gratis abonnement van De Lijn, Cambio en Blue-bike voor wie in en naar Diest verhuist

Lier, Diest en Heist-op-den-Berg stappen samen met De Lijn in een origineel proefproject: verhuizers krijgen een gratis maandabonnement van De Lijn. Het is de bedoeling dat het project in de loop van volgend jaar wordt uitgerold in heel Vlaanderen.

Jaarlijkse verhuizen ongeveer 600 000 Vlamingen. Dat zijn ruim een half miljoen Vlamingen die hun verplaatsingsgewoonten veranderen, en die openstaan voor alternatieven. Kortom, het ideale moment om de switch te maken naar duurzame mobiliteit.

De Lijn pakt daarom uit met een gratis probeerpakket voor verhuizers. Dit omvat een gratis maandabonnement voor De Lijn, inclusief een gratis MOBIB-kaart. Er kan dus een hele maand kosteloos gereden worden met alle bussen en trams van De Lijn. Ook Cambio en Blue-bike, duurzame mobiliteitspartners van De Lijn, doen een duit in het zakje. Cambio biedt een gratis lidmaatschap voor twee maanden voor zijn deelauto’s. En een deelfiets uitproberen kan twaalf maanden lang met het gratis lidmaatschap van Blue-bike. Zowel Cambio als Blue-bike rekenen dus enkel de gebruikerskost aan als een auto en/of fiets wordt ontleend.

Het gratis maandabonnement van De Lijn is trouwens geldig voor het hele gezin.

Lier, Diest en Heist-op-den-Berg sprongen meteen enthousiast op de kar, waardoor de actie eerst exclusief bij hen loopt. De actie wordt tijdens de eindejaarsperiode afgetrapt. De pilootsteden en -gemeente krijgen de primeur om als eersten dit gratis probeerpakket aan te bieden aan hun nieuwe inwoners. Ook inwoners die binnen hun eigen stad of gemeente verhuizen komen trouwens in aanmerking.

Het aanbod geldt eveneens voor wie de voorbije weken verhuisde, tot maximaal drie maand geleden. Het gratis pakket wordt aangeboden via de onthaalloketten, al dan niet digitaal, van Lier, Diest en Heist-op-den-Berg.

De pilootactie loopt een drietal maanden. In het voorjaar van 2021 volgt een evaluatie. Het is de bedoeling om de actie nadien uit te rollen naar alle andere Vlaamse steden en gemeenten die geïnteresseerd zijn.

Geef een reactie