Leerlingen van De Bremberg maken geschenkjes voor bewoners WZC St.-Augustinus

Solidariteit is vaak verbazend hartverwarmend. Zelfs als covid-19 dat vandaag allemaal moeilijk maakt. De leerlingen van de basisschool van De Bremberg trekken al enkele jaren de straat op om centjes in te zamelen voor de Warmste Week. Je kan hieronder een filmpje bekijken van een enthousiaste groep kerstzangers op de Markt in Diest.

Dit jaar is dat geen optie. Live-optredens met publiek zijn niet aan de orde maar ook de Warmste Week ziet er in 2020 helemaal anders uit. Toch hebben de leerlingen een mooie inspanning gedaan om de wereld wat warmer te maken. Tijdens de laatste weken voor de kerstvakantie hebben ze geverfd, geknutseld en getekend. Dat leverde een tof cadeautje op voor alle bewoners van WZC St.-Augustinus.

De cadeautjes werden op een veilige manier aan de inwoners van het WZC bezorgd maar de directie van het centrum bezorgde ons enkele foto’s en citaten. Covid-19 stelt de wereld op de proef maar het virus krijgt gemeende solidariteit nooit kapot.

“dat is toch plezant om zo aan tafel te komen he”

“kijk wat een mooie werkjes dat ze er van gemaakt hebben”

“Ze hebben er veel werk in gestoken”

“fijn dat ze toch nog aan ons denken”

Geef een reactie