Eindejaarscorrida in Leuven gaat digitaal door op Strava

De eindejaarscorrida in Leuven is een loopevenement dat in principe meer dan 6.000 deelnemers kan motiveren. In de huidige omstandigheden is zulke massa momenteel niet wenselijk. Leuven is volgend jaar echter European City of Sports en dat is voldoende reden om aan een alternatief te werken.

Dat alternatief is een digitale Corrida via de sportapp Strava. Die vindt plaats van zaterdag 26 december tot en met zaterdag 2 januari 2021.

Wie wil deelnemen kan op Strava gratis lid worden van de club TeamLeuven. Je kan daarna in je eigen buurt de traditionele afstanden van 4, 8 of 12 km afhaspelen. De afstand die je loopt registreer je in het clubevenement ‘Digitale corrida 2020’ op Strava.

Blijven bewegen in coronatijd

Bij een normale eindejaarscorrida worden zo’n 50.000 km gelopen. Schepen van Sport in Leuven Johan Geleyns is ambitieus en hoopt dat er tijdens de digitale versie evenveel zal gelopen worden. Wie deelneemt aan de digitale Corrida maakt ook kans op een mooie prijs. Per afstand zijn er drie waardebonnen van 100 euro om sportmateriaal te kopen bij een lokale handelaar. Ook wie de mooiste tekening loopt, mag zich aan zo’n waardebon verwachten.

Geef een reactie