Geen betere plaats dan de Reustraat voor een nieuwe hondenlosloopweide in Diest

De vraag naar hondenlosloopweides is in veel gemeentes manifest aan de orde. Liefst nog met een aparte puppyweide en een gevarieerde inrichting met wat bomen en struiken erin. Die losloopweides zijn niet enkel goed voor de honden, het valt op dat er ook sociaal contact ontstaat tussen de eigenaars van de viervoeters. We weten het, het mogen maar vier contacten zijn maar het gebeurt in open lucht, afstand houden kan geen probleem zijn en momenteel heeft iedereen wel een mondmaskervoorraad in de jaszak opgeborgen.

In Diest is momenteel een losloopweide in de omgeving van het Ecocenter Webbekoms Broek. Daar komt er binnenkort één bij. Het bestuur moest niet lang nadenken over de inplanting ervan. Beter dan in de Reustraat kan je een weide voor honden niet aanleggen.

Het terrein is eigendom van het Agentschap Natuur en Bos, zij geven de stad een kostenloze concessie om het perceel in te richten en te gebruiken als hondenlosloopweide voor een periode van 9 jaar. Het stadsbestuur zal instaan voor een veilige en propere inrichting van de losloopweide en voorziet er hondenpoepvuilbakken, zitbanken en infoborden. Het maaien en onderhouden van de weide is voor de stadsdiensten. Het ANB voorziet zelf een omheining en toegangspoort voor het terrein. Het stadsbestuur van Diest streeft er in de toekomst naar om in elke gemeente een hondenlosweide te realiseren.

One comment

 • Ghislain Briers

  Hondenlosloopweiden worden met belastingsgeld ingericht . Dit is aanvaardbaar .
  Maar anderszijds mogen hondenscholen , die de nodige terreinen hebben , niet open .
  Wie legt me die logica uit ?

  Briers Ghislain( ghislainbriers@hotmail.com)

  Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

Geef een reactie