Bruno Versavel wordt sportief directeur bij KFC Diest

Bruno Versavel hoort bij het kleine kransje absolute topvoetballers die bij KFC DIest de knepen van de sport hebben geleerd. Versavel kan de vergelijking met onder meer Jefke Van Camp, Jos Heyligen en Eddy Voordeckers wel doorstaan. Vanaf 1 januari komt Bruno Versavel opnieuw thuis bij de club waar het voor hem allemaal begon. Hij wordt sportief directeur van KFC Diest.

Bruno Versavel kwam als jonge snaak in de A-ploeg van KFC Diest toen de club in tweede klasse speelde. Dat maakte behoorlijk wat indruk. Een jaar later werd hij getransfereerd naar Sporting Lokeren. Daar pikte de revelatieploeg van dat moment, KV Mechelen, de linkermiddenvelder op. Met Mechelen zou Versavel meteen Europees succes boeken. KV Mechelen won in 1988 Europacup II en nam het in de Uefa Super Cup op tegen het Nederlandse PSV. Thuis won KV met 3-0 en in PSV werd het 1-0. Klus geklaard dus.

In 1991 kwam Versavel naar RSC Anderlecht waar hij zes jaar succesvol was. Daarna trok hij nog naar het Italiaanse Perugia en het Zwitserse Luzern.

Bruno Versavel probeerde het ook als trainer bij een reeks provinciale clubs. Dat werd geen groot succes. Hij baatte ook verschillende jaren een populaire kroeg uit op de Grote Markt in Diest. Na een jaartje pauze start hij dus op 1 januari als sportief directeur. Als er ten minste gevoetbald wordt in de lagere nationale reeksen. Het is de bedoeling dat Bruno Versavel een aantal jonge talenten uit de regio aantrekt die dan bij de Warandeploeg kunnen ontbolsteren. KFC Diest wordt op die manier een opleidingsploeg, een model waar wel meer clubs in België voor kiezen. Met Versavel hebben ze alleszins iemand in huis die weet hoe de voetballerij in mekaar zit.

Geef een reactie