Robin Leeuws uit Scherpenheuvel kan Red Flame Tessa Wullaert net niet kloppen in Sporza Pro League eCup

Vandaag werd de Sporza Xmas Cup gespeeld. Dat is een competitie van zogenaamde eSporters. Voor wie niet helemaal mee is, eSport wordt niet gespeeld op een veld of in een zaal maar op een scherm.

De populariteit van eSports is gigantisch. Wereldwijd zijn er al bijna 200 miljoen spelers.

Onder meer in het voetbal hebben bijna alle topteams een eigen eSporter die in veel gevallen ook effectief betaald wordt en ingezet wordt in een competitie.

In België hebben alle 18 Jupiler Pro League clubs een esporter in dienst. Ze spelen elke woensdagnamiddag de match die de daaropvolgende speeldag gepland staat voor hun club. De ePro League gaat intussen al zijn derde seizoen in. Vorig seizoen kroonde Charleroi zich met MatthaX tot kampioen, de eerste editie werd gewonnen door ShadooW van Moeskroen. 

Naast de effectieve competitie van de Pro League clubs organiseren de Pro League en Eleven ook zestien online tornooien onder de naam Pro League eCup. Sporza organiseert er daar vier van. Dit weekend werd  in dat kader de Sporza Xmas Cup gespeeld. De finale leverde een wedstrijd tussen Ilkan van Racing Genk en Keanu van RSC Anderlecht op. Ilkan won die finale met 3-2. De winning goal werd in de laatste minuut gemaakt, een fenomeen dat ze ook in het echte voetbal kennen bij RSC Anderlecht.

Naast de wedstrijden van de cup was er ook een galawedstrijd en daar mocht Robin Leeuws uit Scherpenheuvel het, samen met Giovanni Kemper opnemen tegen de kapitein van de Red Flames Tessa Wullaert en ene Jari. Er vielen een bak doelpunten in de galamatch maar uiteindelijk moesten Robin en Giovanni met 4-3 de duimen leggen tegen het team van Wullaert.

Je kan de wedstrijd hieronder volledig bekijken.

Geef een reactie