Seniorenvereniging Neos schenkt 1500 euro aan voedselbank Sint-Vincentius Diest

Seniorenvereniging NEOS brengt over heel Vlaanderen meer dan 35.000 leden samen in meer dan 219 plaatselijke clubs. Neos is ook in Diest bijzonder actief. De vereniging heeft hier ongeveer tweehonderd leden en die krijgen een erg gevarieerd aanbod aan activiteiten. Ten minste…in normale tijden.

Omwille van de pandemie door covid-19 moest de seniorenvereniging alle events waar publiek samenkomt voorlopig uit de agenda halen. Toch willen ze bij NEOS hun sociale verantwoordelijkheid nemen. Het bestuur van de vereniging besloot om 1500 euro te schenken aan de voedselbank Sint-Vincentius Diest.

Meer klanten, minder inkomsten

Daar is voorzitter Leo Mees bijzonder blij mee. Het aantal klanten bij de voedselbank loopt sterk op. Het virus treft het kwetsbare gedeelte van de bevolking duidelijk zwaarder, net op het moment dat de inkomsten onder druk staan. Europa heeft de subsidies voor de voedselbanken structureel verminderd maar ook de giften van particulieren zijn beduidend lager.

“Wij sturen ieder jaar een brief naar de lokale ondernemers om steun te vragen”, zegt Leo Mees. “Dat doen we dit jaar niet. Die mensen hebben het allicht al moeilijk genoeg maar het weegt uiteraard op onze mogelijkheden.”

Minder voedseldonaties

Overigens lopen niet alleen de financiële inkomsten van de voedselbank terug. Ook de schenkingen van voedsel verminderen. Dat heeft allicht met de extra maatregelen in het kader van de pandemie te maken. Het zijn net die ophalingen die de voedselbank ook veel geld kosten. Om vlees op te halen bijvoorbeeld, moet Sint-Vincentius een koelwagen leasen en dat weegt op het budget.

Meer over Neos Diest https://www.neosvzw.be/page?page=diest

Wil je zelf of samen met je vereniging de voedselbank Sint-Vincentius Diest steunen of wil je een actie voor hen doen?
Bel 0496 96 97 99.

Op de foto;
Bestuursleden van Neos Diest: Philippe Derveaux, Sus Schelles, Flora Ghijselinck en Marina Broos.
Voedselbank Sint-Vincentius Diest: Leo Mees, Evy Mees

Geef een reactie