bestuurders onder invloed van drugs betrapt door covidcontroles

Op 15 december zag een ploeg van de politie Demerdal-DSZ een wagen op in de Vuggelberg in Scherpenheuvel-Zichem. Stipt om middernacht stopte het voertuig aan een woning . Bij controle gaf de 35-jarige bestuurder aan hier te willen overnachten bij een vriend . Dat bleek inderdaad te kloppen. Hij kreeg dus geen COVID-PV. De man bleek echter wel onder invloed van drugs te rijden en mocht meteen zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

Omstreeks 00.45 uur werd een tweede bestuurder onderschept aan de Leuvensesteenweg in Diest. De 54-jarige man uit Ichtegem kreeg een COVID-PV voor het negeren van de avondklok . Hij reed met een wagen waarvan de inschrijving niet klopte en waarvoor hij geen geldige verzekering kon voorleggen. Het voertuig werd afgesleept .

Rond 01.25 uur werd een 51-jarige vrouw uit Diest tegen gehouden in de Antwerpsestraat in Diest . Zij legde een positieve drugstest af en moest haar rijbewijs inleveren . Ook zij kreeg een boete voor een nodeloze verplaatsing .

Geef een reactie