Stadsbestuur draait beslissing terug – dan toch geen nieuwjaarszingen in Scherpenheuvel-Zichem

Het stadsbestuur zal het nieuwjaarzingen op 31 december en het driekoningenzingen op 6 januari dan toch niet toestaan. Dat heeft de crisisiscel deze morgen besloten.

Vorige week donderdag kondigde de stad voor deze activiteiten een coronaproof regeling aan, nadat de gouverneur van Vlaams-Brabant hiertoe een opening had gelaten. Op diezelfde donderdag heeft de gouverneur van Antwerpen echter een verbod uitgevaardigd. Dit betekent dat in de aangrenzende gemeenten Herselt  en Laakdal het nieuwjaarzingen niet is toegelaten. Ook Tessenderlo en Aarschot hebben ondertussen een verbod uitgevaardigd.

Volgens burgemeester Manu Claes hadden de stadsdiensten de voorbije weken een volledig coronaproof concept uitgewerkt met het oog op de veiligheid van iedereen die deelneemt aan deze activiteiten. Dat concept kwam grotendeels overeen met de opening die goeverneur Jan Spooren had gemaakt in een omzendbrief aan alle burgemeesters in Vlaams-Brabant. Manu Claes vreest echter dat zangertjes uit de omliggende gemeenten afzakken naar Scherpenheuvel-Zichem omdat in hun eigen gemeente niet mag gezongen worden. Op sommige plaatsen zal het volgens burgemeester Claes te druk worden om de coronaregels te kunnen respecteren. In de huidige omstandigheden primeert de gezondheid, aldus Manu Claes.

Merk op | In het stadsmagazine, dat deze week bij de inwoners in de bus ligt, is er een aankondiging van het nieuwjaar- en driekoningenzingen opgenomen. Het magazine was al gedrukt toen de stedelijke crisiscel dit besluit nam.

Geef een reactie