Fototentoonstelling over natuur in Het Vinne gaat nu toch door

Van 18 december tot 28 februari 2021 is in de Schuur van Het Vinne in Zoutleeuw de fototentoonstelling ‘Elk einde is een nieuw begin’ over de natuur in het provinciedomein. Het Vinne heeft ook een wensboom geplaatst waar de bezoekers elkaar een beter 2021 kunnen wensen. De tentoonstelling moest eerder al eens wijken door de maatregelen in het kader van de pandemie.

In provinciedomein Het Vinne is er het voorbije jaar heel wat werk verzet. Het meer werd drooggelegd om het organisch materiaal dat naar de bodem was gezakt, weg te nemen. Het water was te voedselrijk geworden waardoor er minder plant- en diersoorten in en rond het meer te vinden waren.

Volgens gedeputeerde voor de provinciedomeinen Ann Schevenels zijn de werken goed opgeschoten. Begin volgend jaar worden nog enkele stronken in de randzone verwijderd, worden er poelen gegraven en wordt de vogelkijkhut in het noorden van het meer afgewerkt. Het meer kan dan geleidelijk terug vol water lopen en de vogels en waterplanten komen dan terug.

Fototentoonstelling

Tot maart kan men in de schuur van de Vinnehoeve een fototentoonstelling over de natuur in en rond het meer bezoeken. De foto’s getuigen van een uniek landschap dat bruist van leven: de insecten in de poel, de uilen en spechten in de boomgaarden, de watervogels, de unieke vergezichten vanuit de uitkijktoren en vogelkijkhut. Deze foto’s werden gemaakt door vrijwilligers van Het Vinne.

Praktische info:
Locatie: “Schuur”, Provinciedomein Het Vinne, Ossenwegstraat 70 in Zoutleeuw
Data: elke dag van 13 tot 16 uur van zaterdag 31 oktober tot en met 20 december
Prijs: gratis

Uiteraard moeten bezoekers de coronaregels volgen: ze mogen enkel binnen per gezinsbubbel, boven 12 jaar is een mondmasker dragen verplicht en handen moeten ontsmet worden met alcoholgel.

Wensboom

Voor de Vinnehoeve staat een oude notelaar die voor de gelegenheid omgevormd werd tot wensboom. Tijdens de kerstvakantie kunnen bezoekers hun wens voor een beter 2021 ophangen in de boom.

Buiten bijtanken

Tijdens de kerstvakantie kan men met vier personen een coronaveilige tocht rond het meer maken. Onderweg zijn er opdrachten, geschikt voor alle leeftijden, die op veilige afstand van elkaar kunnen uitgevoerd worden.
Opgelet: laarzen zijn aangewezen bij een tocht rond het meer.


Geef een reactie