Vredeslicht reist vandaag door de wereld en komt ook naar het Hageland

Het klinkt een beetje vreemd in deze donkere tijden maar vandaag reist het vredeslicht van Palestina naar Oostenrijk en er komt ook een vlammetje naar het Hageland.

Het is een jaarlijkse traditie en zelfs de pandemie stopt die niet. Op zondag 13 december wordt het vredeslicht ingevlogen naar Oostenrijk en vrijwilligers, voornamelijk leden van de scouts, verspreiden het daarna met auto’s over gans Duitsland. Een delegatie van de pastorale zone Bierbeek is momenteel op weg naar Keulen. Zij brengen het bijzondere vlammetje naar Bierbeek. Morgen, maandag 14 december, gaat een delegatie van de pastorale zone Sint-Franciscus uit Glabbeek, op hun beurt de vlam ophalen in Bierbeek.

Mensen die de vlam in eigen huis brandend willen houden kunnen op zaterdag 19.12, zondag 20.12, donderdag 24.12, zaterdag 26.12 of zondag 27.12 tussen 14 en 16 uur naar de Sint-Catharinakerk van Zuurbemde komen. Je brengt een lantaarntje of een glazen bokaal mee.

Vanuit de Pastorale Zone Sint-Franciscus Glabbeek wordt het licht ook symbolisch naar Den Boomgaard Woonzorgcentrum gebracht. Op donderdag 17 december krijgt iedere bewoner en elk personeelslid een led-lampje (conform de veiligheidsvoorschriften) en een kaartje.

Een dag later, op vrijdag 18 december, vertrekt het licht ook naar drie scholen in Glabbeek. Er zal een korte toelichting gegeven worden rond het vredeslicht. Leerlingen en personeel worden uitgenodigd om het licht ook zelf af te halen in de kerk van Zuurbemde.

Geef een reactie