Lewie is overleden, maar dorpsfiguren sterven nooit

Dorpsfiguren. Ze worden een rariteit. Maar sommige mensen zijn zo uniek dat ze zonder enige moeite gaan behoren tot het culturele erfgoed van een gemeenschap. Louis “Lewie” Stockmans was zo iemand. Iedereen die in de buurt van Zichem ging wandelen heeft Lewie wel eens ontmoet. De man wandelde honderden kilometers per maand. Misschien heb je wel een babbeltje met hem gemaakt. Lewie was namelijk bijzonder open en sociaal. En altijd vriendelijk.

Vandaag is hij overleden. Lewie werd 89 jaar oud. Dat hoeft dus niet echt te verwonderen, ook al leek hij nog steeds 60. Maar de activiteiten in Zichem gaan er wel anders uit zien. Lewie miste namelijk niks. Torenfeesten, ZAP, carnaval in Zichem…Lewie was er altijd. Wij denken dat hij er ook altijd zal blijven bij zijn. Dorpsfiguren sterven namelijk nooit.

Photocredits @wimvanhelmont

One comment

  • andré schiffeleers

    We zullen hem missen. Iemand altijd klaar om een praatje te slaan. Zo worden er geen meer gemaakt. Hij wist heel veel te vertellen over zijn Zichem.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.