Jasper Erkens amuseert zich op Twitter

Het zijn harde tijden voor veel mensen maar zeker ook voor muzikanten. Zij die wat royalties hebben opgebouwd krijgen daar een extraatje van maar enkel de absolute top kan daar op verder teren.

Iemand die we zeker in die categorie kunnen rekenen is Jasper Erkens. Kind van het Hageland maar al op zeer jonge leeftijd trok hij naar Londen. Dat gebeurde nadat hij het voorprogramma van Adele speelde. Zij zag meteen zijn bijzondere creativiteit en talent en ze adviseerde Jasper om aan de erg prestigieuze BRIT-school te gaan studeren. Dat was niet evident. BRIT had namelijk nog nooit een niet-Brit toegelaten.

Jasper Erkens knokte zich door de toelatingsproeven en maakte met brio zijn studies af. ’s Avonds speelde hij voor een pintje en wat zakgeld in een van de vele muziekkroegen in de stad. Daar leerde hij de stiel op de harde manier.

Jasper Erkens is nog steeds de jongste muzikant die op Rock Werchter speelde. Zestien was hij. Momenteel woont hij in Amsterdam en hij is vooral actief als producer. Eind vorig jaar speelde hij op de Grote markt in Aarschot en ook in Het Gemeentehuis in Rillaar en bij Nick’s Catwalk in Diest. Er waren nog een paar andere verrassende optredens gepland maar die konden door covid-19 voorlopig niet doorgaan.

Een paar weken geleden kwam hij zelf met nieuwe muziek. De single Guilt Trippin is de inleiding naar een nieuw full album. Maar ondertussen amuseert Jasper Erkens zich. Hij plaatste vandaag deze knappe collage op Twitter. Je kan onderaan ook de nieuwe single beluisteren.

Geef een reactie