Spar Diest steunt lokale verenigingen met spaarpottenactie

Filip Claes en Nele Stalmans van Spar Diest zijn ondernemers met een groot sociaal engagement. Vorig jaar startten ze met een actie om het verenigingsleven in Diest te ondersteunen. Klanten krijgen aan de kassa een aantal muntjes mee. Die kunnen ze verdelen over een aantal spaarpotten van de verenigingen die zich aanmelden voor de actie.

Nele en Filip vertalen het aantal muntjes dat een vereniging op die manier verzamelt in een stevige cheque. Maar zelfs op zulke acties heeft het virus zijn klauw gezet. Bij veel verenigingen ligt de werking plat en dus waren er ook minder aanmeldingen. Anderzijds zijn Nele en Filip ook wel enthousiast omdat ze een aantal nieuwe verenigingen konden bereiken waar de nood aan bijkomende middelen erg urgent is.

De Bremberg is een van die organisaties die dit jaar toch wel zwaar onder druk kwamen. De regels tegen de verspreiding van het virus maakten hun werk bijzonder complex. Niet verwonderlijk dat zij op veel sympathie konden rekenen. Zij verzamelden meer dan 5000 jetons en ze krijgen 750 euro op de rekening. De andere verenigingen die zich hebben aangemeld krijgen allemaal 500 euro uitgekeerd. Dat zijn carnavalsvereniging Tielebuis. Samana Diest-Kaggevinne, Dansstudio Yo en tafeltennisclub PW Diest.

Geef een reactie