Carnavalsvereniging Tielebuis schenkt snoepvoorraad aan voedselbank van sint-Vincentius

Carnavalsvereniging Tielebuis in Diest zou dit jaar haar vijftigjarig bestaan vieren. Je verwacht van zo’n vereniging dat ze daar een vet feestje van maken maar covid-19 beslist daar anders over. De internationale stoet van 2020 werd afgelast en op veel andere plaatsen gebeurde hetzelfde.

Carnavalsverenigingen bunkeren zelf een stevige voorraad snoep waar ze in principe een gans seizoen mee toekomen. Bij Tielebuis hadden ze ongeveer 1200 kilogram op de plank liggen. Net voor de uitbraak van de pandemie konden ze nog een deel daarvan gebruiken maar er lag toch nog altijd zo’n 800 kilogram snoep opgestapeld.

Tielebuis gelaste eerder al alle activiteiten van het voorjaar 2021 af. Ook volgend jaar is er dus geen carnavalstoet in Diest. De vereniging besliste om de voorraad snoep weg te schenken aan de voedselbanken van de vzw Sint-Vincentius. Die gaan de berg snoep verdelen over alle gemeenten waar ze actief zijn. De voedselbank heeft klanten in Bekkevoort, Diest, Kortenaken, Linter, Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge. 

One comment

Geef een reactie