Opnieuw personeelswissel voor Vlaams belang in gemeenteraad Diest

Op de Facebookpagina van Vlaams Belang Diest staat een enigszins vreemde melding over de eventuele overstap van de stad naar de provincie Limburg.

“Ook onze fractie, met gemeenteraadslid Jos Claes, zal dit standpunt innemen.”

Vlaams Belang heeft 1 gemeenteraadslid in Diest en dat is momenteel Linda Wouters en dus niet Jos Claes. Wouters blijkt echter ontslag te nemen en de partij draagt Jos Claes voor als vervanger. Als die aan alle voorwaarden voldoet kan de gemeenteraad hem volgende maandag, 14 december, als gemeenteraadslid aanstellen. Die aanstelling staat alleszins op de agenda van de raadszitting.

Met de vervanging van Linda Wouters realiseert Vlaams Belang wel een zeer merkwaardige carrousel van personeelswissels. Bij de verkiezingen van 2018 was Andy Bonnyns lijsttrekker. Hij behaalde 289 voorkeurstemmen en mocht daarmee het enige zitje voor de partij opnieuw in nemen. Bonnyns zetelde ook tijdens de vorige legislatuur als enige vertegenwoordiger voor Vlaams Belang.

Andy Bonnyns weigerde zijn mandaat echter en daardoor schoof een andere oude bekende, Bieke Ceuppens, in de plaats. In november 2019 stapte Ceuppens echter zelf ook op. Naar eigen zeggen omdat ze een cursus Hongaars wilde gaan volgen. Het mandaat kon in de familie blijven want haar echtgenoot Willy Smout was de volgende opvolger op de lijst. Hij weigerde echter om in te gaan op de opportuniteit. Het werd dus schakelen naar de derde opvolger, Linda Wouters. Zij heeft het exact een jaar uitgehouden en wordt nu vervangen door de vierde opvolger Jos Claes. Hij haalde 102 stemmen in 2018. Jozef Claes is ook partijvoorzitter van de partij in Diest.

Tegen dit tempo valt te vrezen dat Vlaams Belang personeelsproblemen gaat krijgen in Diest. De partij diende een onvolledige lijst in met amper negen kandidaten. Vijf ervan zijn nu aan de beurt geweest om één zetel te bezetten. Nog vier te gaan.

One comment

Geef een reactie