Gouverneur verbiedt vuurwerk en kerstboomverbrandingen tijdens eindejaar

Minister van Binnenlands bestuur Bart Somers riep vandaag alle gouverneurs op om vuurwerk te verbieden in de eindejaarsperiode. Gouverneur Jan Spooren heeft daar snel op gereageerd. Hij vaardigde deze namiddag een politiebesluit uit waarin hij een verbod instelt voor het afsteken van vuurwerk, het gebruik van geluidskanonnen, het oplaten van wens- of feestballonnen, kerstboomverbrandingen of vuren in open lucht en het gebruik van pyrotechnische artikelen allerhande. Het verbod geldt zowel op het publieke als op het privéterrein. De gouverneur wil op die manier de coherentie in de provincie garanderen. Het besluit gaat in op 20 november 2020.

Gouverneur Spooren wijst er ook op dat bij het afsteken van vuurwerk of soortgelijke activiteiten, mensen gewond geraken. Dit zet druk op de brandweer- en politiediensten, maar ook op de ziekenhuizen en zorgsector, die nu al zeer zwaar belast zijn. Het verbod zorgt ervoor dat er niet onnodig nog meer druk op de ziekenhuissector ontstaat, aldus de gouverneur.

Het wordt dus niet alleen een eindejaarsperiode met beperkte contacten maar het worden ook stille feestdagen.

Geef een reactie