SLechts 30 kramen op wekelijkse markt in Scherpenheuvel

De federale regering laat momenteel enkel nog wekelijkse markten toe. Alle kerstmarkten, rommelmarkten, brocantemarkten en winterdorpen zijn verboden. Op die wekelijkse markten mogen enkel kramen staan die essentiële goederen verkopen. Dat garandeert een zogenaamd gelijk speelveld voor de winkels die moesten sluiten. Concreet gaat het over voedingswaren, verzorgings- en hygiëneproducten, dierenvoeding en bloemen en planten.

Voor de zaterdagmarkt in Scherpenheuvel blijven daardoor ongeveer een 30-tal marktkramen over in Scherpenheuvel. Normaal staan er bijna honderd. Die worden samen gebracht op de Zuidervest.

Bezoekers zijn verplicht om een mondneusmasker te dragen en hun handen te ontsmetten aan de ingang. Er zal éénrichtingsverkeer zijn en de anderhalve meter afstandsregel blijft gelden. Stewards leiden dit in goede banen. Het maximum aantal bezoekers bedraagt één bezoeker per 1,5 lopende meter aan het kraam. Concreet zullen 200 bezoekers op hetzelfde ogenblik inkopen kunnen doen op de markt.

Bovendien is het verplicht om alleen naar de markt te komen of met maximum één andere persoon van hetzelfde gezin of met iemand waarmee je een nauw contact onderhoudt. De duurtijd van het marktbezoek wordt beperkt tot maximum 30 minuten. Zo krijgt iedereen de kans om boodschappen te doen in alle veiligheid. Ook de politie zal een oogje in het zeil houden.”, aldus burgemeester Manu Claes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.