Aarschot | Uitbraak van covid-19 in WZC Sint-Rochus

In het woonzorgcentrum Sint-Rochus is er een stevige Covid-uitbraak vastgesteld op de afdeling De Statie. Dit is een gesloten afdeling waar personen met dementie verblijven. Momenteel testten 32 van de 34 bewoners positief.

Verder werden ook 5 medewerkers positief getest. Ook de andere bewoners en
personeelsleden worden snel getest op covid-19. Volgens burgemeester Gwendolyn Rutten is om veiligheidsredenen beslist om het woonzorgcentrum volledig te sluiten totdat er zicht is op de omvang van de uitbraak.

Er zijn momenteel nog geen indicaties dat er in het dagcentrum besmettingen zouden zijn,
maar omwille van praktische en organisatorische redenen, is er eveneens beslist om
voorlopig ook de deuren van het dagcentrum preventief te sluiten.

Afdeling De Statie werd vorige woensdag woensdag al in cohorte gezet. Dat wil zeggen dat – in lijn met de veiligheids- en gezondheidsvoorschriften – de besmettingen volledig gescheiden worden gehouden om de uitbraak onder controle te houden.

Voor de verdere aanpak wordt intens samengewerkt tussen de crisiscel van de stad, de Coördinerende en Raadgevende arts, de Eerstelijnszone en het Agentschap Zorg.

Geef een reactie