Bestuurder onder invloed rijdt met wagen nadat rijbewijs een uur eerder was ingetrokken

Bestuurders die rijden onder invloed van drugs blijft een hardnekkig probleem in onze regio. Op dinsdag 4 november rond 12.45 uur controleerde een patrouille van de politie op het industrieterrein in Diest een man van dertig uit Halen. De controle wees uit hat hij onder invloed van drugs reed. Het is dan standaard om het rijbewijs ter plaatse onmiddellijk in te trekken.
Een uur later passeerde een andere politieploeg op dezelfde plaats en zij zagen de wagen van de overtreder net vertrekken. De man bleek zelf opnieuw achter het stuur te zitten. Hij reed dus terwijl zijn rijbewijs net was ingetrokken. De wagen werd op last van het parket afgesleept. De bestuurder van de wagen zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Geef een reactie