Taxidienst Uber start volgende week ook in onze regio

De taxidienst Uber start, na heel lang palaveren, volgende week – op maandag 9 november – eindelijk op in Vlaanderen. Dat gebeurt heel mondjesmaat maar onder meer ook in Leuven zal je snel een ritje met Uber kunnen boeken. Antwerpen en Gent staan volgende week ook op de planning.

Uber België zet voorlopig enkel UberX op het getouw. Dat zijn ritjes met eenvoudige wagens die wat goedkoper zijn. In een tweede fase zal ook Uber Comfort starten. Die wagens zijn wat luxueuzer en hebben meer beenruimte.

Laurent Slits, CEO van Uber België, bevestigt dat het appgedreven bedrijf enkel zal werken met taxichauffeurs die daar een licentie voor hebben. Uber stelt dat het volledig in orde is met het nieuwe Vlaamse taxireglement. Dat is in veel West-Europese landen een pijnpunt. De lobby van de taxisector weert zich stevig tegen de start van de populaire concurrent.

Gratis ritten voor de zorgsector

Uber geeft bij de start van de activiteiten 10.000 gratis ritten weg aan medisch personeel. Dat moet ervoor zorgen dat ze vlotter op hun werk geraken. Pendelen is momenteel geen evidentie omdat de regels tegen de verspreiding van Covid-19 dat bemoeilijken.

Geef een reactie